Selecteer een pagina

Een veelzijdige multi-instrumentalist, software developer & componist uit het noorden van Nederland

Ik ben geboren op 10 september 1979, en ben opgegroeid in het dorpje Warffum in het noorden van Groningen samen met mijn jongere broer Rudi die een erg goede organist is.

Als kind was ik erg ondernemend en ik was op jonge leeftijd al zeer geïnteresseerd in muziek, met name beïnvloed door mijn vader Frans, een liefhebber van een hele reeks muziekstijlen, van de betere rock en pop tot klassieke muziek en jazz. Vanaf dat ik me kan herinneren waren we samen in de weer met muziekcassette’s en LP’s van allerlei bands. Op mijn negende hebben mijn ouders me op klassiek gitaarles gedaan, en ik heb daar de basis gelegd voor mijn verdere carrière als gitarist en muzikant. Tijdens een vakantie naar Finland zag ik op de boot voor het eerst een gitarist live op een elektrische gitaar spelen. Vanaf dat moment ben ik ook elektrische gitaar gaan spelen.

Ondertussen groeide mijn interesse in rock en jazz en ik bezocht vanaf twaalfjarige leeftijd al regelmatig samen met mijn vader optredens van onder andere Cuby and the Blizzards en Jan Akkerman. Vanaf het eerste begin ben ik bezig geweest met het componeren en opnemen van mijn eigen muziek. Dit werkte ik dan eerst zelf uit waarna ik dit samen met vrienden opnam op een Tascam viersporen recorder.

In de puberteit heb ik in meerdere bands gespeeld, waaronder Picnic dat in hoofdzaak een coverband was, maar waarmee we soms ook eigen instrumentale composities speelden. The Feel was een akoestische samenstelling waarmee ik verschillende liedjes schreef en ten gehore bracht. Down in flames is een voorbeeld van een nummer dat ik in die tijd geschreven heb. Ook begeleidde ik in die tijd een toneeluitvoering waarmee ik in 1997 de 3e prijs won bij de Kunstbende. Ik kreeg daarnaast ook nog een eervolle vermelding als uitvoerend muzikant. Gitaarles kreeg ik in die tijd van Erwin Java, bekend als gitarist van onder andere Cuby and the Blizzards en Herman Brood. In deze periode kregen programmeren en computers ook steeds meer mijn aandacht en was ik genoodzaakt mijn tijd te verdelen over muziek en computers.

Rond mijn twintigste was ik inmiddels aan het werk als programmeur en op hobby-basis thuis bezig om opnames te maken van mijn eigen composities. In deze tijd speelde ik in een aantal verschillende bands en deed ik begeleidings- en sessiewerk. Ik heb onder andere een aantal jaren als gitarist een popkoor begeleid en gitaar, bas en toetsen-partijen ingespeeld op demo’s. Daarnaast ben ik altijd muzieklessen blijven volgen, klassiek bij Rob Nijboer en jazz bij Winfred Buma.  Ook heb ik een aantal mensen als gitarist begeleid bij hun toelating voor het Prins Claus Conservatorium, en zo ontmoette ik mijn vriendin, en inmiddels mijn vrouw, Vita van der Lijke.

Omdat muziek ook een passie is van Vita werd dit daarna steeds belangrijker en slokte het een groot deel van ons budget op. Samen verwezenlijkten we onze gezamenlijke droom: een huis op het platteland met ruimte voor een eigen studio. We vestigden ons in Oudeschip waar we eerst een kleine studio in huis realiseerden. Ondertussen lagen de plannen voor een muziekstudio al klaar, deze is momenteel in aanbouw. Inmiddels is de studio al aardig gevorderd en hebben we samen een prachtige dochter, Hannah.